Blogolj!

Messi, Suárez és Aubameyang megsemmisülése

Irgalmatlan nagy pofonba szaladt bele a Barcelona a PSG vendégeként. A katalánok kaptak egy sima négyest, ami már eleve kellemetlen, de emellett azért volt még néhány érdekes dolog a találkozón. Hol volt például Lionel Messi kedd este háromnegyed kilenc után? Mert a pályán nem nagyon és Suárez is csak akkor tűnt fel, amikor eltűnt. 

Kezdjük az utóbbival. Suárez az első gól előtt hisztizett a sorfalban, majd a szabadrúgásnál lehúzta a fejét, ott ment el a labda, ami a végén a bal felsőben kötött ki. 

A csatár egy zseni – ez nem kérdés. Hogy fejben nem minden kerek az sem lehet vita tárgya. Ugyanakkor az, hogy így szétessen a feje egy sima szabadrúgás előtt azért nem mindennapi. Emellett talán az még nagyobb probléma volt vele kedd este, hogy a kapu elé sem nagyon került oda, ami azért eddig nem volt rá jellemző. 

És akkor Messi. Az hagyján, hogy az egész meccsen láthatatlan volt,  de a második hazai gól előtt ő veszítette el a labdát. 

Az argentin zsenit úgy eltűntették a PSG védői mintha tényleg ott sem lett volna. A mérkőzés alatt mindössze két olyan megmozdulása volt, aminek az eredményeként a kapu közelébe került, de ezen kívül semmi. 

A Barcelona bárki ellen képes négy, akár öt góllal is nyerni, ugyanakkor vélhetően ez a sorozat már elment a számukra, mert ez a PSG – hiába szenved a francia bajnokságban – piszok erős csapat. Bár azzal a kommentátori megállapítással vitatkoznék, hogy a világ egyik legjobb gárdája, de mindenképpen erős együttes. 

A harmadik összeomló sztár a dortmundi Pierre-Emerich Aubameyang volt. A csatár két ziccer is kihagyott, pedig mindkét alkalommal 12 méterre állt a kaputól és védő sem volt a közelében. Mégis mindkét alkalommal fölé lőtte a labdát. Ehhez képest a Benfica 1–0-s vezetésénél ő végezte el a német csapat tizenegyesét. Biztos volt, hogy kihagyja. 

Kihagyta. 

Erről mondjuk nem(csak) ő tehet, hanem az is, aki engedte, hogy odaálljon. Mondjuk lehet, hogy a csatár senkit sem kérdezett meg a büntető előtt, de ez volt a helyzet, amikor el kellett volna kergetni a labda melől, mert olyan napja volt, amikor egy méterről sem találta volna el az üres kaput. Ezzel együtt persze a Dortmundnak sokkal több esélye van a Benfica elleni visszavágón a továbbjutásra, mint a Barcelonának a PSG-vel semben. 

Bár a futballban is láttunk már csodát. 

2
https://sport.blogstar.hu/./pages/sport/contents/blog/33909/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Ferenc 2017-02-15 18:23:12
helyesbítek: kisebbíti
Válaszolok
Ferenc 2017-02-15 18:21:04
Látom nagy az igény a Barcelona gyalázására, amihez a játékvezetők is igyekeznek hozzájárulni. Nekik ma már nem elég a gólvonal mögé csak 1 m-rel rugni a labdát, és szótlanul kell tűrni, ha szétrugják a játékosok lábát.
Bár nem kissebbíti a párizsiak sikerét, de ha leveszed a kék szemüveged, akkor talán meglátod, hogy Suarez nem lehúzta a fejét, hanem hátulról kilökték a labda alól, Messi pedig azért vesztette el a labdát, mert métereken keresztül húzták-vonták. Azt már nem is remélem, hogy a kezezést láttad, igaz, hogy csak egyik keze volt a védőnek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?